Pakketips

Pakketips

Her følger en række informative og behjælpelige pakketips og pakkevejledning som kan gøre din flytning meget nemmere, sikrere, hurtigere og mere behagelig for alle parter.

firmaflytning,erhvervsflytning,virksomhedsflytning,privatflytning,møbelopbevaring,sjælland,nordsjælland,flyttefirma,espergærde,helsingør,hørsholm,hillerød,opbevaring,lager,pakketips,pakning,pakkevejledning,selfstorage,flytning,flyttemand,flytteforretning,flyt

Benyt venligst kun rigtige flyttekasser som er lavet og beregnet til flytning. Flyttekasserne du kan leje eller købe hos os, er lavet af 7 mm kraftig og holdbar dobbeltlags bølgepap, dette er med til at sikre dit bohave under transporten. Der er meget stor forskel på kvaliteten af flyttekasser. Man kan købe billige flytte- og opbevaringskasser hos Harald Nyborg, Jem og Fix, Silvan, Bauhaus og hos diverse isenkræmmere. Men nogen af dem har det til fælles, at de blot består af 4 mm bølgepap i en relativ dårlig kvalitet som bevirker, at når 4 flyttekasser med indhold står oven på hinanden, så er der en stor chance for at den nederste kasse kan kollapse, hvorpå indholdet kan blive knust. Der skal blot gå én Alvar Alto glasvase til 800 kr. i stykker, så er de første ca. 70 flyttekasser’s leje hos os betalt. Plus det at de tomme flyttekasser bliver leveret til din fraflytnings-bopæl samt senere afhentet på din tilflytnings-bopæl efter du har tømt dem. Levering og senere afhentning af tomme flyttekasser er gratis.
Har du allerede flyttekasser i forvejen, er det helt fint med os, hvad enten flyttekasserne er af professionel flyttefirma kvalitet eller den mindre gode kvalitet, om der står Harald Nyborg, Jem og Fix, Silvan, Bauhaus eller noget helt andet på flyttekasserne betyder ikke noget som helst, vi flytter gerne dem alle sammen.

Det skal indskærpes at vi desværre IKKE flytter småting, dimser, dåser, æsker, løse lampeskærme, små lamper, plasticposer, løse skuffer, små hylder, små skamler, små topmadrasser, små billeder og tilsvarende, medmindre de selvfølgelig er pakket ned i flyttekasser, en tommelfingerregel er, at alt der har størrelsen til at komme i en flyttekasse, såsom symaskiner, mikrobølgeovne, højtalere, billeder, sofahynder, små hylder og skabsdele eller andre ukurante effekter, så meget som muligt skal i flyttekasser, og flyttekassen må gerne være åben med ting der stikker op til 1 hel meter op af flyttekassen. Det koster måske nogle ekstra flyttekasser, men det er hurtigt sparet hjem i mere effektiv, mere ergonomisk og nemmere håndtering af flyttegodset, plus det at tingene er bedre beskyttet end hvis det hele skal flyttes i løs vægt. Og det er trods alt meget nemmere og hurtigere for en flyttemand at flytte 10 åbne flyttekasser fyldt med store småting, end at skulle flytte et hav af løse småting der ikke er til at stable, og som så ender med at gå i stykker.

Når du skal pakke flyttekasser er det bedst hvis dit pakkebord har den helt rigtige højde. Et spisebord på ca. 75 cm. i højden er som oftest en anelse for lavt, men en køkkenbordsplade på ca. 90 cm. i højden er meget bedre, så skåner du din ryg en del.
Det er også en rigtig god ide, at du placerer en lukket flyttekasse på gulvet ved siden af dit pakkebord, og oven på den ‘gulv-flyttekasse’ stiller du så den flyttekasse du er ved at fylde, så skal du ikke bukke dig så meget.

Vær opmærksom på når du skal flytte rundt på fyldte flyttekasser indenfor i boligen, så bør du aldrig trække eller hive kassen henover gulvet. Det har vi set nogle der har gjort engang imellem, og det resulterer af og til i store ridser på gulvene hvis man er uheldig. Der kan måske ligge nogle småsten på gulvet, eller sidde små sten eller lignende fast i bunden af en flyttekasse. Så for jeres egen skyld, sørg for altid at løfte flyttekassen rundt, aldrig trække, hive eller skubbe den henover gulvet.

Mærkning af flyttekasser bør ikke foretages med farve- eller talkoder, da man som flyttemand kan have meget svært ved at skulle huske betydningen af alle mulige forskellige farver og talkombinationer fra flytning til flytning. I stedet bør man blot kort og enkelt skrive stue, køkken, kælder, kontor, soveværelse, Mathilde, Peter osv. På denne måde har flyttemanden meget lettere ved at placere dine flyttekasser de rigtige steder.
Du behøver ikke skrive glas eller forsigtig på flyttekasserne, da alle flyttekasser bliver behandlet forsigtigt uanset indhold.
Husk vores flyttekasser må kun afmærkes med selvklæbende hvide mærkater, har du ikke selv mærkater, kan disse købes hos os.
Mærkater skal placeres i midten af mærkatfeltet på flyttekassens ene gavl, eventuelt ovenpå den mærkat der er i mærkatfeltet i forvejen.

Flyttekasser bør ikke pakkes for tungt. En tommelfingerregel er, at de skal pakkes halvt med noget tungt i bunden af kassen (bøger eller lignende) og halvt med noget let i toppen af kassen. (tøj, puder, nipsgenstande eller lignende) En flyttekasse bør, ifølge Arbejdstilsynet, kun maksimalt veje ca. 20 kg.

Begynd med at pakke større ting i flyttekasserne, såsom højttalere, store vaser og lignende, for derefter at fylde resten af flyttekassen ud med mindre ting, på denne måde ‘økonomiserer’ man lidt med antallet af brugte flyttekasser.

Dyner, puder, tæpper og andre bløde genstande bør pakkes til sidst, da de undervejs i pakkeprocessen kan bruges til at pakke omkring lamper, vaser og andre skrøbelige ting.

Alt hvad der har størrelsen til at komme ned i en lukket flyttekasse, skal pakkes i en sådan. Det der eventuelt er lidt for stort og en anelse for langt, kan man samle i nogle færre åbne flyttekasser, hvor disse ting bare stikker op af den åbne flyttekasse. Husk ved åbne flyttekasser må flyttekassens to topflapper/låg ikke presses ned i flyttekassen, da flyttekassen så på sigt ødelægges og deformeres.

Ved pakning af glas og porcelæn bør papiret krølles samtidig ved indrulning omkring glas, kop eller andet. Det er ikke papiret i sig selv der beskytter, det er mere det luftige område der dannes i det krøllede papir, som virker stødabsorberende.

Tallerkener bør pakkes enkeltvis hver for sig, for derefter at blive stillet på højkant i en flyttekasse. Bunden af flyttekassen bør, der hvor der skal stå tallerkener, fores med 4-5 cm. viskestykker, krøllede aviser eller lignende, for at stødabsorbere. Hvis man stabler tallerkener på normal vis oven på hinanden, vil den nederste tallerken måske risikere at blive knust under vægten af de måske 20 – 25 andre tallerkener der ligger ovenpå.

Når du skal pakke bøjletøj, altså bøjler hvor tøjet stadigvæk hænger på bøjlerne, skal du blot tage fat i toppen af 4 til 5 bøjler med hængetøj på, tryk dem sammen og tag dem ud af klædeskabet, for derefter at “bølge” dem forsigtigt ned i en flyttekasse på den brede led. Det gentager du til flyttekassen er fuld, og når du kommer frem til den nye adresse, er det bare omvendt rækkefølge ind i det nye klædeskab. Det er nemt, hurtigt, sikkert og krølfrit.

Ved nedpakning af inkjet-printere bør disse ikke placeres hverken på siden eller på højkant, da vi tidligere har set at blækket, som er flydende i denne type printere, kan sive ud af farvepatronen og ud i printeren. Laserprintere er her ikke noget problem, da de indeholder pulver i en lukket tæt beholder.

Små kommoder og lignende indeholdende tøj eller andre lette ting, behøver ikke nødvendigvis tømmes, man behøver heller ikke at binde eller tape skuffer fast, ej heller skal skuffer tages ud, da flyttemanden blot tipper møblet en anelse bagover, så skufferne bliver hvor de skal. Indeholder skufferne glas eller lignende skrøbelige ting skal de selvfølgelig tømmes.

Det anbefales IKKE at tape eller klistre skuffer eller låger fast til møbler af nogen art, da tape efter en tid som regel ‘brænder’ sig fast i møblet, så det næsten er umuligt at få tapen af igen, eller endnu værre, når du tager tapen af igen, risikerer du også at træ-finérede møbler rives i stykker, specielt et problem på ældre mahognimøbler. Hvis du i det hele taget benytter tape på træmøbler, specielt lidt ældre træmøbler, kan tapen, når den tages af møblet, fungere som en form for ‘dybderenser’ ved det, at lidt af den ælde og patina der sidder på møblet, nu sidder fast i tapen, og efterlader et nu renere og dermed lidt lysere aftryk på møblet, som slet ikke passer til resten af møblet. Flyttemanden skal nok tage de nødvendige forholdsregler, vi har strækfolie og elastikker med på flyttebilen til det samme.

Store 2-fløjede garderobeskabe fra eksempelvis IKEA bør adskilles ved at lægge dem ned på gulvet med ryggen opad. Så tager du en lille flad skruetrækker og stikker den ind under et sømhoved og vipper sømmet et par millimeter opad, og løfter derefter forsigtigt sømmet op med en tang, dette gør du forsigtigt med samtlige små søm, løfter den løse bagbeklædning af og skruer derefter skabet fra hinanden, stadigvæk liggende på gulvet hvis muligt. Denne ‘sømløftningsprocedure’ er nødvendig fordi skabsproducenterne er begyndt at bruge riflede søm i stedet for glatte, disse riflede søm sidder utroligt godt fast i skabskroppen, så man kan ikke længere forsigtigt bare kan banke bagbeklædningen af uden at den går i stykker.

Store tunge chatoller og lignende skal tømmes, men skuffer skal blive i møblet. Som regel kan store gamle tunge chatoller ikke tåle at blive transporteret med indhold, da møblets egenvægt sammen med eventuelt skuffeindhold, vægtmæssigt kan risikere at forvride møblet med ødelæggelse til følge.

Skrivebordsskuffer bør tømmes eller tages ud med indhold og pakkes i kasser, da skriveborde som oftest skal vendes og drejes for at komme ud og ind af døre.

Store billeder og skifterammer skal der ikke gøres noget særligt ved, de skal blot blive hængende på væggene, de bliver flyttet som de er. Vi har tæpper på flyttevognen til disse.

firmaflytning,erhvervsflytning,virksomhedsflytning,privatflytning,møbelopbevaring,sjælland,nordsjælland,flyttefirma,espergærde,helsingør,hørsholm,hillerød,opbevaring,lager,pakketips,pakning,pakkevejledning,selfstorage,flytning,flyttemand,flytteforretning,flyt

Små billeder og skifterammer kan med fordel stilles på højkant i en åben flyttekasse med eventuelt sofahynder eller lignende som mellemlæg. Husk ved åbne flyttekasser må flyttekassens to topflapper/låg ikke presses ned i flyttekassen, da flyttekassen så på sigt ødelægges og deformeres.

Store fjernsynsskærme skal der ikke nødvendigvis gøres noget særligt ved, dem tager vi blot som de er og pakker dem forsvarligt ind i tæpper på flyttevognen. Små fladskærme bør stilles opretstående i en flyttekasse foret med tæpper og puder.

Gulvtæpper, store som små, bør ikke foldes eller knækkes, da de ellers kan risikere at få svært genoprettelige folder. Tæpper skal blot rulles tæt sammen ligesom en plakat. Efter sammenrulning bindes en snor eller noget bredt pakketape et par gange rundt på midten af tæppet.

Kummefryserens ledning bør aldrig lægges op om kanten og ned i kummefryseren, da ledningen i så fald vil lave en lille bule i den gummiliste som skal slutte tæt. Hvis ikke gummilisten slutter tæt, vil fryseren konstant ise til. Denne bule er umulig at udbedre, gummilisten skal da udskiftes. Dette gør sig også gældende for køle- og skabsfrysere. Så husk aldrig noget i klemme i køleskabsdøren eller kummefryseren, så er det bedre at lukke dem helt.

ballofix med muffer

Når du skal afmontere din vaskemaskine eller opvaskemaskine, specielt hvis de står i dit køkken, eller i andre lokaler som ikke er vådrum med afløb i gulvet, så skal du huske at sørge for at have og eftermontere en metal slutmuffe/lukkeprop på den vandhane/ballofix som du nu har fjernet vaskemaskineslangen fra, da denne vandhane/ballofix nu ellers har mulighed for at stå og dryppe vand, da de i sjældne tilfælde kan have en tendens til at være utætte, til trods for at de er helt tætte ved afmonteringstidspunktet, så kan de altså på sigt blive utætte alligevel. Og på sigt kan det bevirke en vandskade, som den person der har afmonteret vandslangen fra vandhanen/ballofixen nu er erstatningspligtig til at betale for, selv om det er ejendommens vandhane/ballofix der egentlig er defekt. Ovenover ser du en ballofix kuglehane som altså bør efterlukkes med en af de 3 slutmuffer du kan se.

afløbsmuffer

Når du nu har afmonteret vaskemaskinen eller opvaskemaskinen i dit køkken, og har monteret en metal slutmuffe til vandhanen/ballofixen under køkkenskabet, der hvor du afmonterede vaskemaskinens vandforsyningsslange, så er det nu du også skal montere en plast-slutmuffe i køkkenvaskens afløbsforgrening/vandlås, der hvor du afmonterede vaskemaskinens afløbsslange. Hvis du ikke gør det, så er der mulighed for, inden den nye ejer når at montere en ny vaskemaskine, at der i mellemtiden, når nu boligen eventuelt skal istandsættes af håndværkere eller malere, at de benytter håndvasken til eventuelt rensning af malerpensler, som så stopper afløbet til, og vandet så løber ud af vandlåsens overløb under køkkenvasken med vandskade til følge. Se billederne her ovenover hvor den lille plast-slutmuffe er helt til højre.

drypbakker

Hvis du monterer en vaskemaskine eller opvaskemaskine i et lokale som ikke er et vådrum med afløb i gulvet, så skal du huske at have en drypbakke/lækagebakke under maskinen, drypbakken fungerer som en vandutætheds-advarselsbakke, det er en flad plasticbakke der måler 60 cm x 60 cm med lidt forhøjede bag- og sidekanter, denne bakke placerer du under din vaskemaskine, og hvis maskinen bliver utæt, så ledes vandet ud foran maskinen på gulvet, så du kan se at den er utæt, i stedet for en maskine uden en drypbakke, her kan en utæthed stå i årevis og dryppe bag maskinen, hvor vandet så måske ledes ned under gulvet med uoverskuelige og meget dyre vand- og skimmelsvampeskader til følge. Vi har hørt om huse hvor samtlige gulve og betonunderlag skulle brydes op på grund af en lille utæthed i en opvaskemaskine. Og hvis du ikke har en drypbakke/lækagebakke under maskinen, så kan du måske risikere at dit forsikringsselskab ikke vil betale for skaderne. Sådan en drypbakke/lækagebakke som ovenover koster ca. 100-200 kr., enten hos IKEA, Silvan eller tilsvarende.

Når vi nu alligevel er i gang med hårde hvidevarer, hvis du nu i forbindelse med din flytning er i færd med at anskaffe dig en ny tørretumbler, og du skal købe en kondenserende tørretumbler (en uden luftaftræk, men med en vandbeholder der skal tømmes) så sørg for at spørge sælgeren om en model, hvor du bag maskinen kan afmontere den lille vandslange til vandopsamlingsbeholderen i toppen af maskinen, og i stedet for putte denne lille vandafløbsslange ned i vaskemaskinens vandafløb, på denne måde skal du aldrig nogensinde fokusere på at skulle tømme den lille vandbeholder på din kondenserende tørretumbler.

Blomster og potteplanter stilles blot i en åben flyttekasse, hvor låget forbliver åbent. Her kan da stå 4 til 10 potteplanter, afhængig af størrelse. Husk disse skal ikke vandes i et par dage før flytningen, samt husk at tømme underskåle for vand.

Nøgler og skruer til møbler, fjernbetjeninger til fjernsyn og lignende andre vigtige småting, anbefales det på det varmeste at pakke i en pose, for derefter at lægge den enten i en åben flyttekasse (som ikke kan lukkes på grund af lidt større ting, og derved nemt kan genkendes) eller i en kommodeskuffe, da man, når flyttelæsset ankommer og er stillet på plads, på denne måde præcis ved hvor disse ting er henne, i modsætning til i én af måske 80 lukkede flyttekasser, som garanteret står både nederst og bagerst.

Ved pakning af dampstrygejern og elkedler, husk at tømme dem for vand. Det er set meget tit ikke gjort, og vandet løber garanteret ud i resten af flyttekassen. Med hensyn til beholdere, dunke eller lignende med propper eller skruelåg, fastgør disse ordentligt, og pak dem altid opretstående i flyttekassen, da disse skruelåg ikke altid er helt tætte.

Når du skal flytte, så er der måske nogle selvklæbende bogstaver med navn på din postkasse eller hoveddør, disse er som oftest meget vanskelige at få af igen, du skal blot benytte en hårtørrer eller en varmepistol, hvor du så varmer forsigtigt på bogstaverne, limen på bagsiden af bogstaverne blødgøres tilstrækkeligt til, at du meget nemt kan få disse af i et stykke. Har du ikke en hårtørrer eller varmepistol, kan du prøve at gnubbe længe på bogstaverne med en klud, friktionsvarmen vil da også blødgøre limen, dette er dog lidt mere besværligt, men det virker.

Udendørs havemøbler, krukker, parasolfødder og lignende, forsøg i forvejen at få disse ting sat under halvtag, i garage eller i et skur, da disse, hvis det eventuelt skulle regne på flyttedagen, ellers vil være våde og fugtige og meget mere besværlige at skulle flytte rundt på.

Hvis du har havemøbler, krukker og lignende som står udenfor under åben himmel, og dette skal til opbevaring hos os, så skal du sørge for at det bliver sat ind under halvtag eller i garage, og hvis dette ikke er muligt, så under en presenning hvor der er tørt i tilfælde af regnvejr, da vi ikke modtager våde ting til møbelopbevaring i vores lukkede og tørre møbelcontainere.

I forbindelse med flytning af bohave til vores møbelopbevaring i Nordsjælland, husk endelig at tømme græsslåmaskine, buskrydder og evt. andre maskiner indeholdende brændstof, da disse når de stuves i en lukket og lufttæt møbelopbevaringscontainer, ellers vil afgive benzindampe som kan ødelægge de andre effekter der er i samme møbelcontainer i den tid det står til opbevaring.

Kabeltvbokse og internetbokse skal ved fraflytning af en adresse som regel returneres til udbyderen, da disse bokse som oftest er stadfæstet til denne ene specifikke adresse. Sørg da for ikke at pakke dem for langt væk, og undersøg hvorvidt de bokse skal returneres til udbyderen. Vi har haft mange kunder som har fået regninger fra udbyderen på tusindvis af kroner på grund af manglende returnering af disse bokse.

Se vores anmeldelser på facebook

Se vores anmeldelser på google

data-theme=”light”>Trustpilot

Copyright © 1986-2024  Espergærde Flytteforretning

Nye indlæg